Full fart från start

Nu har vi nästan passerat mars månad och det har varit en intensiv sådan. Den 1:a mars fick jag nycklarna till Bromma gymnasiums kök och fick äntligen kliva in i min nya arbetsmiljö. Även om jag försökt planera och skapa en struktur innan så är det ju först när man är på plats som man ser vad som går att genomföra och vad man missat att tänka på.

Nu så här 28 dagar senare kan jag bara konstatera att det varit några slitsamma veckor (men säg vilken uppstart som inte är det) där vi sakta men säkert börjar få rutiner att sitta. Vi har gjort en hel del förändringar i lokaler och rutiner gentemot hur det såg ut när vi kom och det har säkert skapat en del förvirring hos våra gäster. Men nu tror jag att de börjar hänga med i svängarna. Nu gäller det bara att vi också gör det när det trycket är hårt vissa stunder.

Men snart får vi en liten andningspaus i form av ett påsklov och en chans att reflektera lite över det som varit under dessa startveckor och en möjlighet att skapa anpassningar som ska vara våra gäster till gagn.

Som ett tips kan jag säga: Ska ni ta över ett kök efter någon annan, undvik att göra det mitt i en termin (om ni själva kan påverka, vi kunde inte riktigt då det blev en långdragen process innan vi kunde flytta in). Livet blir så mycket enklare då, fast kanske inte lika spännande…

 

jeff-ackermann-quote-im-happy-but-im-tired-exhausted-and-emotionally