Oväntat besök och en nervös väntan

I början på året kom infon om att årets bedömningar av White guide Jr kommer att ske under tidsperioden 1 feb – 1 maj. Om man, som oss, placerat sig bland de bästa skolrestaurangerna kan man per automatik förvänta sig ett besök (om man inte väljer att avböja). Så vi har gått en tid nu och funderat om det inte var dags för ett besök men fram till idag har väntan varit förgäves. Men idag när jag stod med kniven i högsta hugg (och faktiskt hade tankarna på just White guide Jr) för att skära krutonger så dök Per Bergkvist, mannen som är initiativtagare till WgJr, upp i skolrestaurangen. Första gången jag träffade honom i rollen som jury så var jag nervös och spänd men nu känns det mer som en trevlig bekantskap som dyker upp. 

För er som inte är så insatt i hur det fungerar så kommer medlemmarna i juryn oanmälda för att bedömma verksamheten. De gör det utifrån fastställda kritierier där man bedöms efter en poängskala. Förutom att de smakar på maten och tittar på mat och miljö så pratar de även med våra gäster samt att även vi får svara på frågor. Oftast räcker det med ett besök men man kan aldrig veta om de dyker upp flera gånger för uppföljande bedömningar. Det jag tycker är värst med besöket är att veta om de kommer en dag när vi serverar mat som verkligen representerar oss, men samtidigt vet jag att de inte bara ser på vad som händer just när de är där utan de inhämtar även info genom exempelvis hemsidor, facebook, instagram osv. 

Så efter dagens bedömning är det bara att ladda tummarna och invänta årets nomineringar som gissningsvis kommer någon gång i maj månad. Så får vi se om vi kan toppa förra årets 18:e placering för restaurangen och min egen 6:e plats som skolkock. Om vi nu blir nominerade…nåt säger mig att konkurrensen inte blivit mindre detta år.

img_1304