Maten – en viktig del av skolans verksamhet för framtidens elever

Igår hade vi öppet hus på Fribergaskolan, ett tillfälle för de elever som nu går i årskurs 6 att få veta mer om skolan och dess verksamhet. Självklart var jag på plats för att besvara frågor från både elever och föräldrar om vad som serveras och vår filosofi kring vad som serveras. Under denna dag serveras det även lite tilltugg, men dessa är det elevens val ”Kul i köket” som står för (förstärkta av lite extra elever). Dessa elever är även med och serverar samt svara på frågor både om den egna utbildningen men även skolrestaurangen. Och det var med det glädje jag hörde dem besvara hur det är att besöka oss för att äta lunch. Det framgick tydligt att det sätt vi tänker på har nått fram till dem. Både kring varför vi har flera alternativ samt hur menyn ser ut. Så min uppgift blev enkel, de svarade på frågor om helheten och jag kunde ge svar på specifika frågor. Något som jag ser som en bonus är att man under dagen hinner bekanta sig lite extra med dessa elever och frågor som de kan tänkas ha kring maten. 

Det jag vill ha sagt med detta är att alla skolor borde ha, och jag hoppas de flesta har det, med minst en representant från skolrestaurangen under öppet för att visa och berätta om den verksamhet som bedrivs. För jag är ganska säker på att skolmåltiden är en tungt vägande faktor när det är dags att göra valet om framtida skola.
  

En reaktion på ”Maten – en viktig del av skolans verksamhet för framtidens elever

Kommentarer inaktiverade.