Årets julbord – klappat och klart

Idag har det gått av stapeln – årets julbord på Restaurang f och Fribergaskolan. Årets händelse för många av våra gäster och den slitigaste, men samtidigt den roligaste,  dagen för oss som arbetar i skolrestaurangen. 1 veckas förberedelser kulminerar i två timmar av intensivt arbete för att se till att alla våra gäster lämnar oss mätta och nöjda. Som vanligt är det en svår matematik att se till att allt räcker till alla och samtidigt att det inte ska bli en massa mat över. Nu ser vi till att lägga julbordet en vecka innan julavslutningen just för att vi ska hinna ta vara på maten och antingen servera det som blivit över precis som det var på julbordet eller omvandla det till något annat. Så spår av vårt julbord kommer att dyka upp på menyn fram till sista serveringen nästa torsdag. Men nog om det här kommer lite bilder och text som berättar vad vi serverat detta år på julbordet.

För er som var våra gäster idag så hoppas jag att ni uppskattade det som serverades och för er andra så hoppas jag att vi kan inspirera lite till er julmåltid.

På julbordet i år hade vi:

– Rödkålssallad med granatäpple och kanel
– Grönkålssallad med KRAV-märkt rött äpple och rostade solroskärnor
– Napolimixsallad av spröda ekologiska salladsskott
– Brysselkål
– Julbönor med kanel, kryddpeppar och nejlika

– Årets inlagda sill (Kanel, stjärnanis, ingefära) av MSC-märkt sill
– Senapssill av MSC-märkt sill
– Dill- och citronpeppargravad lax
– Hovmästarsås
– Inkokt lax med fänkål och kryddpeppar
– Saffransaioli
– Ägghalva av KRAV-märkta ägg
– Skagenröra på MSC-märkta räkor

– Julskinka av svensk gris som är lågtemperaturstekt över natten
– Lökkorv av svensk råvara
– Rökt kalkon
– Skånsk senap
– Äppelmos
– Rödbetssallad

– Köttbullar
– Kycklingprinskorv
– Glöggkryddade kamben
– Janssons frestelse
– Kokt skalad kulpotatis

Vegetariskt småvarmt:
– Saffranskryddade couscousbiffar
– Senapsgriljerad rotselleri
– Prinjekorv (sojakorv)
– Alg-jansson

– Whiskeycheddarost lagrad i 12 månader
– Brieost
– Gräddädelost

– Vörtlimpa
– Tunnbröd (KRAV)
– Hällbröd (KRAV)

– Ekologiska digistivekex
– Pepparkakor
– Apelsinklyftor av KRAV-märkta apelsiner

 

Annonser