Malmoe here I come

Det pirrar lite i kroppen så här på fredagskvällen och det beror inte på det väntande fredagsmyset. Känner mig som ett barn några dagar före julafton och förstår lite hur kockarna som väntar på att Guide Michelin känner sig. På tisdag är det dags. Efter att Stockholm stått värd för White guide Jr de två första åren flyttar hela kalaset ner till Malmö och blir ett två-dagarsevent, där själva prisutdelningen ligger på dag 2 dvs tisdag. Men redan dag 1 händer en hel del spännande saker för oss som åker ner. Studiebesök, lunch på Nya Malmö Latin och deras omtalade foodcort Choise. Bara det besöket är något jag ser fram emot och tänker insupa inspiration i massor. Dagen innehåller även flera seminarier för att sedan avslutas med en middag, en viktig del för att skapa nya kontakter och återknyta bekantskaper – nätverket som är så viktigt för att hitta inspiration och idéer.

Men som sagt dag 1 är bara en försmak och bonus för det som sker dag 2. Att vi på Restaurang f är nonimnerade till Årets skolrestaurang och jag själv till Årets skolkock är ärofyllt och kommer innebära en hel del nervositet under dagen.

Det finns många galor och tillfällen då våra kollegor i den privata restaurangbranschen hyllas och lyfts fram. Får publicitet för de det gör och på så sätt ökar lönsamheten i sin verksamhet. För oss som jobbar inom den offentliga sektorn handlar det om så mycket mer. Det handlar om att de som är goda förebilder och eldsjälar lyfts fram så att fler och fler ser vad som kan göras och vad som är möjligt. Att fler kök både inom förskola, skola och äldreomsorg lägger in en extra växel för att skapa en matupplevelse för gästerna. Så även om det kanske inte är den mest glamourösa galan som hålls i Malmö så är det en av de viktigaste för att att visa vad vi kan åstadkomma och skapa med de resurser vi har alla vi som är nominerade.

Så nu väntar en helg med vila innan det är dags att ta morgonflyget ner till Skåne och möta kollegor från hela landet. Med mig ner har jag även fyra kollegor från min kommuns (Danderyds) äldreomsorgsverksamhet, två av kommunens kök är nominerade i Årets seniormåltid. Så vi blir en stark trupp som åker ner för att nätverka och utbyta kunskap & erfarenheter med våra kollegor.

Så väl mött alla ni som också kommer till White guide Jr nästa vecka, och lycka till alla som är nominerade. Oavsett vem som står där med 1:a platsen så är vi alla vinnare i mina ögon, vi har förstått hur man kan kombinera offentlig måltid och god service!

11232475_1444795809165457_778290819_n