Imorgon smäller det

Lugnet före stormen, det är idag det. Imorgon är det dags att öppna dörrarna till Restaurang f för läsåret 2015/2016. Det är med en blandning av förväntan och ångest som vi idag gör förberedelserna för morgondagens lunch, vi börjar med en klassiker som går hem hos de flesta av våra gäster; Spaghetti med köttfärssås och till det vår egna f-CHUP. Vi har ägnat dagen åt att putsa lokalerna, ställa i ordningen serveringen (där bjuder vi på en förändring i år) och så klart laga mat och förbereda råvaror. Men självklart har vi även ägnat dagen åt varandra här i köket, det är första dagen som alla är på plats efter en lång sommarledighet. Man måste ju se till att uppdatera sig om varandras liv, vad som hänt – både det tråkiga och det roliga.

Så nu är vi förhoppningsvis beredda på morgondagens rusch, vet av erfarenhet att man brukar somna ovaggad efter den första dagen med lunchservering. I år har vi lite fler elever och som en följd av det även mer personal på skolan. Nu ska det nog inte märkas så mycket hos oss men lite mer blir det ju att göra. Belastningen så här i början handlar mer om att det är många ovana gäster som kliver in i restaurangen, samt att våra gamla gäster har en tendens att glömma bort hur det fungerar under sommarledigheten. Men efter en vecka brukar det mesta sitta och vi kan börja hitta rutiner och göra förändringar där det behövs.

Så nu vill jag önska er alla kollegor runt om i landet som också har sitt första riktiga arbetspass imorgon lycka till och glöm inte att stanna upp och njuta en stund mitt i ruschen. Det är ju faktiskt så att vi har ett av de bästa jobben man kan ha, att få bjuda barn och ungdomar på en upplevelse som stimulerar alla sinnen. Och så får vi samtidigt betalt för det!