Grattis "Nationellt kompetenscentrum för vård, skola och omsorg"

Gick in här för några dagar sedan och insåg att jag inte gjort något inlägg sedan början av oktober. Orsakerna är många; mitt diskbråck som börjat göra ont igen, skrivkramp och brist på energi. Men nu börjar bråcket kännas bättre efter en lång skön julledighet, skrivkrampen känns som den släppt och julledigheten har fyllt på energidepåerna.
Så förhoppningsvis ska inläggen komma tätare nu igen, kanske inte alltid fyllda med utvecklande och djupa analyser utan bara något kort men förhoppningsvis intressant.

Just idag tänkte jag bara lite snabbt glädjas över att ”Nationellt kompetenscentrum för vård, skola och omsorg” på livsmedelsverket får nya medel från regeringen och därmed får fortsätta sin verksamhet med att utveckla de offentliga måltiderna. Projektet som pågått sedan 2011 tog slut 2014 då det ingick i den förra regeringens satsning på ”Sverige – Det nya matlandet”. Men nu har alltså den nya regeringen även de valt att satsa på denna viktiga funktion för oss som arbetar med offentliga måltider.
Läs mer här: http://www.slv.se/sv/grupp3/Pressrum/Nyheter/Pressmeddelanden/Fortsatt-satsning-pa-mat-i-skola-vard-och-omsorg/

Jag har haft turen att få delta både i seminarier och workshops som anordnats av kompetenscentrum och tycker att de verkligen har bidragit till utvecklingen som pågår inom de offentliga måltiderna. Så nu ser jag fram emot vad de kommer att bjuda på under 2015.


Du har väl gillat min sida på Facebook. Ett enkelt sätt att se när nya recept och andra blogginlägg lagts upp samt att det ibland dyker upp lite små tips, länkar och annat på sidan.  

Eller så hittar du mig på twitter och instagram under namnet @Skolkocken