Två steg in på terminen – med angenäma problem.

Så var man igång på riktigt. Efter en mjukstartsvecka och en riktig vecka är jag nu halvvägs in på vecka nummer tre under denna termin. Och för mig som fick en ofrivilligt frånvaro under våren och sedan haft sommarledigt så är det lite tungt att komma igång. Påminner faktiskt lite om förra höstterminen när jag var ny på skolan och det var mycket att ta till sig. Sen är jag inte riktigt van vid tempot efter den långa frånvaron, men sakta men säkert börjar jag komma in i det hela. Så om några veckor ska jag nog vara helt på banan med allt igen. Tur att man byggt upp lite instrument och verktyg som underlättar planering och annat. Något som jag alltid haft för vana sedan jag började som kökschef i skolans värld är att varje dag anteckna hur många som ätit och hur mycket de har ätit. En ovärderlig statistik som underlättar arbetet på många sätt, men tyvärr finns det ju faktorer som kan rubba detta och just nu har det visat sig att de elever som tillkommit i år är bättre på att äta än de som slutade så vi har varit tvungna att öka på mängderna och även hittat på nödlösningar. Nu är ju detta ett trevligt dilemma, speciellt när mängden fisk och vegetariskt som går åt ökat kraftigt. Så det blir till att laga mer mat så att de får den energi de behöver för att ta till sig de kunskaper som lärs ut på skolan.

Så det är med glädje jag tar tag i problemet och öka på inköpsmängderna. Tänkt om alla problem som uppstår i skolrestaurangen var av samma karaktär som detta, då skulle jag vara en lycklig kökschef.

Du har väl gillat min sida på Facebook. Ett enkelt sätt att se när nya recept och andra blogginlägg lagts upp samt att det ibland dyker upp lite små tips, länkar och annat på sidan.  
Eller så hittar du mig på twitter och instagram under namnet @Skolkocken