Alla fantastiska kollegor runt om i landet

Jag har mot min vilja inte befunnit mig på jobbet de senaste veckorna. En rygg som inte riktigt håller för tillfället är orsaken till det och har tvingat mig till vila. Så ni som undrat varför flödet i de sociala medierna varit lite tunnsått har nu fått ert svar. Men förhoppningen är att jag snart ska vara åter på fötterna och kunna göra det jag vill helst, laga mat åt våra gäster i skolrestaurangen och fortsätta sprida en god matkultur.
Men inget ont som inte för något gott med sig, för genom att jag är hemma så har jag verkligen tid att ta del av vad mina kollegor runt om i landet sysslar med. Inte helt oväntat är mitt facebookflöde fullt av olika skolrestauranger och skolkockar, både i grundskola och förskola, som stolt visar vad de åstadkommer. Men en vanlig arbetsdag har man inte riktigt tid att ta del av allt som läggs upp på facebook, instagram, twitter osv. En massa fantastiska exempel på vad man kan göra med lite fantasi och vilja. Och allt de visar ger en massa inspiration och tankar för framtiden. Det finns hur mycket som helst där ute som jag vill få med i den verksamhet som vi bedriver på Restaurang f.
För er som inte har så bra kolla på dagens skolrestauranger så kan jag bara säga att de flesta håller lika hög eller högre klass som många av landets lunchrestauranger. Visst finns det sorgebarn även inom skolans värld precis som det finns i den vanliga restaurangbranschen men jag vet att de blir färre och färre när inspiration kommer från andra som lyckas. Så till alla där ute som delar med sig av allt de gör så säger jag bara: Fortsätt! Fortsätt bjuda på exempel, fortsätt inspirera andra, fortsätt utvecklas och fortsätt göra de ni gör så bra. Men glöm inte heller att snegla på alla andra där ute som gör ett bra jobb. Det finns en hel del skolrestauranger och förskolor som delar med sig på facebook så se till att leta reda på dem så har ni en god källa till utveckling. Har ni redan några på er lista, kolla då vilka de följer eller som följer dem så hittar ni enkelt fler att följa.
Det enklaste sättet att utvecklas är att hitta goda exempel och sedan tillämpa dessa på den egna verksamheten. Och jag vet att de flesta bland landet skolkockar gladeligen delar med sig av tips, recept och idéer kring skolmaten. Det är ju tillsammans vi driver utvecklingen framåt och skapar världens bästa skolmat.

Du har väl gillat min sida på Facebook. Ett enkelt sätt att se när nya recept och andra blogginlägg lagts upp samt att det ibland dyker upp lite små tips, länkar och annat på sidan.  
Eller så hittar du mig på twitter och instagram under namnet @Skolkocken