Skolkocken – nu även som radioröst

Förra veckan blev jag kontaktad av Radio Metropol (en del av Sveriges Radio) och deras livereporter Farzad Nouri som tillsammans med Sanna Bråding sänder radio på eftermiddagarna i kanalen. Han hade hittat en notis om min nominering till Årets skolkock och ville komma på ett besök till Fribergaskolan för att prata skolmat med mig. I tisdags så var det så dags, med lätt nervositet så tog jag emot honom efter lunch för att svara på hans frågor. Det som gjorde mig nervös var att det hela skulle sändas live, dvs allt som jag sa skulle gå direkt ut i etern och det fanns ingen chans att få det osagt. Men med facit i hand behövde jag nog inte vara så nervös, det gick riktigt bra faktiskt. Jag lyckades till och med lära honom att hacka lök på rätt sätt.

Jag kunde själv lyssna på det på deras hemsida på kvällen och fick höra min egen stämma för första gången i en radiosändning, och jag kan bara konstatera att min tro om att jag inte hade någon norrländsk dialekt var helt fel nog hördes det att jag har mina rötter i Umeå.

För dig som är sugen på att höra vad som sas så är det bara att starta spelaren här ovanför och hoppa ca 20 min fram i sändningen så kan man höra mig och Farzad snacka skolmat. Men skynda dig, klippet ligger bara kvar i 28 dagar till innan det försvinner (antar att det har att göra med musikrättigheter).

Som extra information kan jag även nämna att programmet flashplayer krävs för att man ska kunna lyssna. Tyvärr innebär det att man inte kan lyssna på det i en iPhone eller på en iPad.

Farzad och jag
Du har väl gillat min sida på Facebook. Ett enkelt sätt att se när nya recept och andra blogginlägg lagts upp samt att det ibland dyker upp lite små tips, länkar och annat på sidan.  
Eller så hittar du mig på twitter och instagram under namnet @Skolkocken