Rocky road på skolkockens vis

Rocky road är från början en glass-sort där chokladglass blandas med marshmallows och jordnötter. Numera är den nästan mer känt som godis där en blandning av sött, salt, hårt och mjukt tillsammans ger en härlig blandning.
Här kommer min variant på godiset som verkar blivit något av en modern julklassiker och lagas i vart och vartannat hem inför julen.

Rocky road
250 gram mörk blockchoklad
250 gram nougat
200 g salta jordnötter
100 gram minimarshmallows
200 gram Dumle original

Dela choklad och nougat i mindre bitar och lägg dem i en rostfri bunke alt glasskål. Sätt bunken i ett varm vattenbad och smält innehållet. Dela dumle i 3 bitar/kola och blanda sedan ner bitarna tillsammans med jordnötter och minimarshmallows i den smälta chokladsmeten. Häll upp allt på en form (ca 25×15 cm stor) täckt med bakplåtspapper. Bred ut smeten jämt och täck över med en bit bakplåtspapper. Ställ allt i kylen och låt det stå i minst 12 timmar tills chokladen stelnat. Dela allt i lämpligt stora bitar och förvara i kylskåp.

Du har väl gillat min sida på Facebook. Ett enkelt sätt att se när nya recept och andra blogginlägg lagts upp samt att det ibland dyker upp lite små tips, länkar och annat på sidan.  
Eller så hittar du mig på twitter och instagram under namnet @Skolkocken
Annonser