Med filmen som redskap

Först började skolkockarna att dyka upp på facebook, sedan var det några som startade bloggar, därefter kom instagramkocken och twitterkocken. Nu är ett nytt grepp på gång, att göra små korta filmer där man visar vad man gör i skolrestaurangen. Ofta läggs dessa upp på facebook, antingen den som är kopplad till skolrestaurangen eller den privata.

Om du har facebook så har bjuder jag på två bra exempel här:

Fridarestaurangen i Mölnlycke
Några som sysslat med detta ganska länge är gänget på Fridaskolan i Mölnlycke med Mats Andersson i ledningen. Med en dos humor och en dos pedagogik visar man hur man arbetar i sin restaurang. Ett bra exempel hittar ni här.

Mumsiga draken i Tyresö
En annan som tagit fast på det här med att använda kameran i köket för att förmedla det man gör i skolrestaurangen är Gösta Rik som tillsammans med sin kollegor på Fornuddens skola i Tyresö visar hur man går till väga för att laga så mycket man kan från grunden. Om du vill se vad man gör så hittar du ett inlägg här.

Så nu är det bara att greppa kameran och börja filma i skolrestaurangen för att dela med er av vad ni gör.
Tystnad, tagning!

Du har väl gillat min sida på Facebook. Ett enkelt sätt att se när nya recept och andra blogginlägg lagts upp samt att det ibland dyker upp lite små tips, länkar och annat på sidan.  

Eller så hittar du mig på twitter och instagram under namnet @Skolkocken