Citronmarinerad kycklinglårfilé med spenat- och myntayoghurt

Här kommer en rätt som kräver att man planerar lite i förväg men som sedan är lätt att laga till. Kycklingen sak ligga i en marinerad med citron 1 dygn innan den tillagas för att få den rätta smaken så kommer man bara ihåg det så är resten ganska enkelt.

Citronmarinerad kycklinglårfílé
(4 portioner)
800 gram kycklinglårfilé
1 dl olivolja
2 st vitlöksklyftor
2 st citroner, rivet skal och saft
1 tsk flytande honung
salt och peppar
Pressa vitlöken ner i olivoljan. Tvätta av citronerna och riv skalet utan att få med den vita lite bittra delen av skalet. Pressa saften ur citronen och blanda ner den tillsammans med skalet i oljan. Lägg kycklingen i en stor plastpåse och häller över marinaden. Förslut påsen och lägg den på en tallrik i kylen i 24 timmar.
Vid tillagning ta ut kycklingen i god tid innan (ca 30 minuter), lägg kycklingbitarna i en ugnsfast form. Krydda dem med salt och peppar samt ringla över flytande honung. Sätt i formen på 150 grader i ca 20 min till kycklingen är genomstekt, kärntemperaturen ska vara minst 72 grader.
Spenat- och myntayoghurt
(4 portioner)
3 dl turkisk yoghurt
1 st vitlöksklyfta
0,5 tsk flingsalt
0,5 krm nymald svartpeppar
1 dl myntablad
2 dl babyspenatblad
Blanda samman yoghurten med pressad vitlök, salt och svartpeppar. Finstrimla mynta och spenat, blanda därefter ner den i yoghurten och rör om väl. Låt sedan såsen stå kallt minst 30 minuter innan servering så att smakerna binds samman.
Du har väl gillat min sida på Facebook. Ett enkelt sätt att se när nya recept och andra blogginlägg lagts upp samt att det ibland dyker upp lite små tips, länkar och annat på sidan.  
Eller så hittar du mig på twitter under namnet @Skolkocken