Ugnsstekt kyckling drumstick med honungs- och citronyoghurt samt couscous med tomat- och fetaost

Idag stack middagstankarna iväg åt trakten kring medelhavet. Det grekiska köket blandades med det orientaliska och ut kom följande slutresultat.
Ugnsstekt kyckling drumstick
(4 portioner)
800-1000 g kyckling drumstick (lårfilé på ben)
2 dl olivolja
2 tsk balsamvinäger
1 tsk salt
1 vitlöksklyfta
1,5 tsk paprikapulver
1 tsk brun farin
2 krm anchochilipulver
Blanda samman alla ingredienser till kryddmarinaden och vänd sedan runt kycklingen i den så att den marinerad väl. Låt den sedan stå i rumstemperatur i ca 30 minuter så att kycklingen inte är för kall vid tillagning samt att den hinner dra åt sig smakerna.
Lägg kycklingen i en ugnsfast form och sätt i den på 225 grader i ca 20 minuter, kontrollera med en termometer att den är genomstekt. Kärntemperaturen ska vara minst 72 grader.
Honungs- och citronyoghurt
(4 portioner)
2 dl turkisk yoghurt
1 tsk flytande honung
1 tsk salt
5-6 droppar tabasco
skal från 0,5 citron
Blanda yoghurten med honung, salt och tabasco. Tvätta av citronen och riv sedan skalet fint utan att få med den vita delen av skalet som kan vara beskt. Blanda sedan ihop med såsen och låt den därefter vila kallt i någon timme innan servering så att smakerna binds samman.
Couscous med tomat- och fetaost
(4 portioner)
2,5 dl couscous
5 dl vatten
1 msk grönsaksfond
1 msk smör
1 st salladslök
1 st rödlök
1 dl myntablad
150 g fetaost i bit
8 st romanticatomater (stora cocktailtomater)
saft från 1 citron
Koka upp vatten tillsammans med grönsaksfond. Ta av det från plattan och rör ner couscousen. Lägg på locket och låt det stå och svälla några minuter. Rör runt couscousen med en gaffel så att den blir luftig och tillsätt smöret.
Finhacka rödlöken och strimla salladslöken samt myntan. Blanda ner det i den färdigkokta couscousen. Bryt bitar av osten och tillsätt den tillsamman med grovt skivade tomater samt saften från citron. Rör runt allt och servera genast.
Du har väl gillat min sida på Facebook. Ett enkelt sätt att se när nya recept och andra blogginlägg lagts upp samt att det ibland dyker upp lite små tips, länkar och annat på sidan.  
Eller så hittar du mig på twitter under namnet @Skolkocken