Pasta Casarecce med smörfrästa kantareller och champinjoner, baconcrisp och babyspenat. Toppat med pocherad ägg och hyvlad parmesan.

Vissa rätter låter mer komplicerade än vad de är och det här är med allt säkerhet en sådan. Rätter består bara av 11 ingredienser och tar bara max 30 minuter att fixa till lite beroende på hur van man är i köket.
Det som kan avskräcka är de pocherade äggen men det är faktiskt inte så svårt som man tror.

Pasta Casarecce med smörfrästa kantareller och champinjoner, baconcrisp och babyspenat
(4 portioner)
500 gram färsk pasta casarecce (eller någon annan liknande pasta ex penne)
250 gram bacon
250 gram kantareller
500 gram champinjoner
1 msk smör
70 gram babyspenat
salt och svartpeppar
vatten till pastakoket
Strimla bacon i ca 1 cm breda strimlor, värm en stekpanna och bryn sedan baconet tills det får en fin färg och en knaperstekt yta. Lyft ur det ur pannan och låt det rinna av på lite hushållpapper.
Putsa kantereller och ta bort jord m.m., dra sedan svampen i strimlor istället för att hacka med kniv och lägg den därefter i den varma pannan med baconfett. Låt nu svampen fräsa tills vätskan från den kokor bort och det börjar blir lite stekyta på den. Tillsätt då champinjonerna som ska vara skurna i kvartar, låt allt fräsa tillsamman med en klick smör tills all svamp för en fin gyllenbrun färg. Lägg då i det knaperstekta baconet och låt allt fräsa på medelvärme.
Under tiden som svampen steks koka då upp en stor kastrull med vatten och salt enligt ansvisningarna på förpackningen. Lägg i pastan och låt den koka den angivna koktiden, häll av vattnet från pastan och slå den sedan över svamp- och baconblandningen. Rör runt så att det blandas väl och smaka av med salt och nymald svartpeppar. Stäng av värmen på plattan och avsluta med att blanda ner den avsköljda babyspenaten.
 
 
 
Pocherade ägg
(4 portioner)
4 stora ägg
4 krm ättika + vatten
1 msk salt
2 liter vatten
Fyll 4 kaffekoppar (eller liknande) till hälften med vatten och tillsätt 1 krm ättika till varje kopp. Knäck i äggen och låt det sedan stå i några minuter.
Koka upp en kastrull med två liter vatten och 1 msk salt, slå därefter av värmen och sätt med hjälp av en sked snurr på vattnet så att en virvel bildas. Släpp därefter ner ett ägg försiktigt i vattnet och fortsätt att röra så att vitan binds runt gulan. Upprepa därefter det med de återstående äggen. Varje ägg ska ligga i 3 minuter för att det ska blir löskokt (4 för krämigt och 5 för hårt), just här ska ägget vara löst. Lyft ur det ur vattnet med hjälp av en hålslev och lägg det på ett papper så att vattnet för rinna av.
Fördela den färdiga pastablandningen på fyra tallrikar, toppa varje tallrik med ett pocherat ägg. Hyvla parmesanost runt och dra några varv med pepparkvarnen på toppen. Servera genast.
Du har väl gillat min sida på Facebook. Ett enkelt sätt att se när nya recept och andra blogginlägg lagts upp samt att det ibland dyker upp lite små tips, länkar och annat på sidan.  
Eller så hittar du mig på twitter under namnet @Skolkocken