Pasta pollo con pancetta (Pasta med kyckling- & baconsås)

Sommaren är den årstid då grillen går varm och mängden recept från mig minskar. Tycker det är lite svårt att skriva recept på något som bara handlar om att lägga en bit kött på grillen, och efter ett tag har man bloggat ifrån sig de flesta tillbehören. Men idag har vi haft en dag med blandat väder och grillen har fått vila. Istället blev det en god sås på kyckling och bacon som serverades till färsk tagliatelle av ett relativt nytt märke på marknaden. Vill undvika att göra reklam här på bloggen men då pastan är så passa bra så vill jag ändå på något vis rekommendera den. Så utan att tala om märket så kan jag tala om att det är en kille med italienskt ursprung som syns mycket på tv i olika sammanhang som tagit fram den, resten får ni själv klura ut.

Pasta Pollo con pancetta

(4 portioner)

1 msk rapsolja
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
400 gram kycklingfilé
1 krm nymald svartpeppar
1,5 dl vitt vin
2 msk kycklingfond
2,5 dl vispgrädde
1,5 dl mjölk
140 gram bacon
1 msk maizenamjöl + vatten till redning
1 msk hackad gräslök
500 gram färsk tagliatelle
Värm rapsoljan en djup stekpanna eller vid kastrull, tillsätt finhackad lök och vitlök. Bryn den försiktigt en stund och tillsätt sedan finstrimlad kyckling tillsammans med nymald svartpeppar. Bryn allt tills det får en fin färg på ytan och slå sedan på det vita vinet tillsammans med kalvfonden. Låt allt koka upp och sjud sedan i 4-5 minuter. Slå sedan på vispgrädden och låt det koka upp ytterligare en gång innan mjölken tillsätts. Låt det sedan puttra på låg värme i 10 minuter. Under tiden strimla baconet i centimeterbreda strimlor och bryn på det så att det får en knaprig yta, blanda därefter ner baconet i såsen. Blanda en redning på maizenamjöl och vatten, red av pastasåsen till en krämig konsistens och låt den koka ytterligare någon minut så att mjölsmaken försvinner. Avsluta med att tillsätta gräslöken.

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen i välsaltat vatten och servera den sedan genast tillsammans med såsen och färskriven parmesan.

Du har väl gillat min sida på Facebook. Ett enkelt sätt att se när nya recept och andra blogginlägg lagts upp samt att det ibland dyker upp lite små tips, länkar och annat på sidan.  
Eller så hittar du mig på twitter under namnet @Skolkocken
Annonser