Pasta tagliatelle med sås på rökt lax och babyspenat

Här kommer en snabb och enkel sås som får en härlig smak av den rökta laxen. Som pasta har jag valt en färsk tagliatelle som jag tycker passar bra till den krämiga såsen men här står det ju fritt att välja efter tycke och smak. Ger inga instruktioner på hur pastan ska kokas utan det får man läsa sig till på förpackningen, men tänk på att såsen ska alltid vänta på pastan och inte tvärt om.

Pasta tagliatelle med sås på rökt lax och babyspenat
(4 portioner)
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
1 msk smör
2 dl vitt vin
1,5 msk kycklingfond
3 dl vispgrädde
1,5 dl mjölk
300 gram rökt skivad lax
maizenamjöl + vatten till redning
70 gram babyspenat
skal från 1 citron
saften från 0,5 citron
nymalen svartpeppar
ev salt
Finhacka löken och sautera den mjuk i en kastrull med smör. Slå på vinet och låt det koka upp, koka det sedan några minuter och tillsätt därefter kycklingfond samt vispgrädde. Låt allt koka upp igen och låt det puttra på svag värme i 5 minuter. Tillsätt därefter mjölken tillsammans med laxen som strimlas. Låt nu såsen koka i ytterligare 5 minuter innan den reds av med maizenamjöl blandat med vatten till en krämig konsistens.
Rör därefter i babyspenaten tillsammans med citronsaft och citronskal. Krydda med svartpeppar och ev lite salt (tänk på att den rökta laxen är salt i sig). Låt såsen koka några minuter och servera sedan med nykokt pasta.
Du har väl gillat min sida på Facebook. Ett enkelt sätt att se när nya recept och andra blogginlägg lagts upp samt att det ibland dyker upp lite små tips, länkar och annat på sidan.  
Eller så hittar du mig på twitter under namnet @Skolkocken