Öppen omelett med lufttorkad skinka och färskriven parmesan

Omeletten är en sån där ultimat rätt som kan varieras i alla oändlighet. Man kan både smaksätta själva äggsmeten på olika sätt och förändra smaken genom det som tillsätts ovanpå äggstanningen.
Idag gjorde jag en omelett för två till lunch som toppades med en härlig lufttorkade skinka (prosciutto) och lite färskriven parmesan på toppen. Alldeles lämpligt stor som lunchrätt för två men är man ordentligt hungrig så får man nog i sig den på egen hand också.

Öppen omelett med lufttorkad skinka och färskriven parmesan
(2 portioner)
4 st ägg
1 msk vatten
0,5 tsk salt
5 droppar tabasco
15 gram smör
1 dl riven ost (mild)
10 st cocktailtomater
2 st salladslökar
5 skivor prosciutto
0,5 dl färskriven parmesan
Vispa samman ägg, vatten, salt och tabasco. Värm en stekpanna och lägg i smöret, när det precis har smält tillsätt då äggsmeten och sänk ner värmen på plattan till medelläge. När äggen börjar stelna i kanterna dra då försiktigt in dem mot mitten så att lös äggstanning rinner ut i kanten och stelnar. Upprepa denna process tills all äggstanning börjar stanna av. Tillsätt då den milda rivna osten på toppen, tillsammans med halverade cocktailtomater och finstrimlad salladslök. Riv prosciutton i strimlor och lägg denna överst på omeletten. När man ser att alla äggstanning stelnat är omeletten klar. Avsluta med strö över den färskrivna parmesanen och serverar genast.

Du har väl gillat min sida på Facebook. Ett enkelt sätt att se när nya recept och andra blogginlägg lagts upp samt att det ibland dyker upp lite små tips, länkar och annat på sidan.  

Eller så hittar du mig på twitter under namnet @Skolkocken