White guide Junior – inte nominerad men väl omnämnd

Idag har jag spenderat dagen på White Guide Junior där några av det bästa Sverige har när det gäller skolmåltider premierades. Priser delades ut i sex kategorier och de slutliga pristagarna finns utspridda över hela landet. Mer om pristagarna och motiveringarna kan man läsa här.
Det som är bra med en sådan här dag är att alla de som sliter och jobbar för en bättre skolmat och som kommit en bit på vägen lyfts fram och även om man inte får ett pris för sitt jobb så har man blivit sedd för det man gör. Något som också är bra är att en sådan här gala blir en plats för alla att mötas och utbyta erfarenheter och idéer, det är sällan som skolköksmänniskor från hela landet har möjlighet att träffas.

Förutom att priser delades ut så lanserades även en guide där ett antal av de skolor som besökts av juryn under bedömningen finns med, närmare bestämt 90 av de totalt 300 som bedömdes. Dessutom lyfter man även fram en del andra personer som arbetar med skolmat förutom de som blivit nominerade i kategorierna.
Vi på Guldtuppen som är det skolkök jag ansvarar för hade anmält oss till tävlingen och hade besök av en jurymedlem. Tyvärr räckte inte vårt arbete till att bli nominerade bland de 20 främsta men vi finns dock med bland de 90 som anses tillräckligt bra för att vara med i guiden vilket är kul.

Sen har man även valt att lyfta fram ett antal kockar som inte nådde fram till topp 10 och nominerades till årets skolkock men ändå visat på bra kunskaper. Dessa är totalt 22 st till antalet inklusive de nominerade och där finns jag med som en av dem. Vilket känns både hedrande och kul. Något som sporrar till att göra ännu mer och ännu bättre.

Så med facit i hand har det varit en bra dag men många kontakter som knutits, många inspirerande föreläsare och många goda exempel som belönats för sitt goda arbete. Jag vill avsluta med att gratulera alla dagens pristagare och hoppas att vi möts igen nästa år på samma plats.

Du har väl gillat min sida på Facebook. Ett enkelt sätt att se när nya recept och andra blogginlägg lagts upp samt att det ibland dyker upp lite små tips, länkar och annat på sidan.  
Eller så hittar du mig på twitter under namnet @Skolkocken
Annonser