Korv- och rotsaksgryta med smak av senap

Här kommer ett enkelt recept på en korvgryta med lite härliga rotsaker och sedan senap för att sätta lite extra piff på det hela. Något att variera Korv Stroganoffen med, den korvgryta som säkerligen lagas mest i våra svenska hem.

Korv- och rotsaksgryta med smak av senap
(4 portioner)

150 gram palsternacka

200 gram morot
1 st gul lök
1 msk rapsolja
400 gram falukorv
3 dl vatten
1 dl creme fraiche
1,5 msk kalvfond
1 tsk senap
1 msk hackad persilja
maizenamjöl + vatten till redning
Skala palsternacka och morot, skär dem därefter i tärningar ca 1×1 cm stora. Finhacka löken och lägg den i en varm kastrull med rapsolja. Bryn löken på låg värme tills den börjar mjukna, tillsätt då rotsakerna och låt dem bryna med. Tärna falukorven i lika stora bitar som rotsakerna och blanda ner i kastrullen. Höj värmen och låt allt brynas tills de får färg. Slå över vattnet och låt det koka upp, tillsätt kalvfonden tillsammans med crème fraichen samt senap och låt därefter allt koka på medelvärme tills rotsakerna börjar mjukna (räkna ca 10 minuter). Blanda en redning på maizenamjöl och vatten, red grytan till en krämig konsistens och låt den koka ytterligare några minuter. Tillsätt hackade persilja och eventuellt lite mer senap. Servera grytan med ris eller kokt potatis.

Du har väl gillat min sida på Facebook. Ett enkelt sätt att se när nya recept och andra blogginlägg lagts upp samt att det ibland dyker upp lite små tips, länkar och annat på sidan.  

Eller så hittar du mig på twitter under namnet @Skolkocken