Ugnsgratinerad falukorv caprese

Om du tröttnat på din vanliga variant av ugnsgratinerad falukorv kommer här en som hämtat sin inspiration från den klassiska italienska förrätten mozzarella caprese. Jag använder mig av den lite fastare mozzarella cucina som har en lägre vätskehalt och därför smälter bättre.

Ugnsgratinerad falukorv caprese 
(4 portioner)
400 gram falukorv
2 st tomater
250 gram mozzarella cucina (fast mozzarella)
1 msk olivolja
svartpeppar
Skär falukorven, tomaterna och mozzarellan i lika tunna skivor. Varva därefter dessa i en ugnsfast form – först en skiva korv, sedan en skiva tomat och sist en skiva ost. När detta är klart ringla då olivolja över korven och avsluta med att mala över nymald svartpeppar. Sätt in formen på 200 grader i ca 20 minuter tills osten smält, korven är varm och hela anrättningen fått en gyllenbrun färg.

Du har väl gillat min sida på Facebook. Ett enkelt sätt att se när nya recept och andra blogginlägg lagts upp samt att det ibland dyker upp lite små tips, länkar och annat på sidan.  

Eller så hittar du mig på twitter under namnet @Skolkocken

2 reaktioner på ”Ugnsgratinerad falukorv caprese

  1. Lagade för andra gången din ugnsbakad salma lax med dillkryddad vitvinssås och potatispuck med smak av västerbotten. Vilket fantastiskt recept! Ska bjuda på det nästa gång jag har gäster för det smakar så gott! Tack för inspirationen! Hälsar Kristina B

    Gilla

  2. Kul att du gillar mitt recept så mycket. Hoppas du hittar någon annan favorit bland mina andra receptet när du tröttnat på laxen.
    /Skolkocken

    Gilla

Kommentarer inaktiverade.