Ostronskivlingsås med chili och salladslök

Den här såsen gjorde jag till fläsknoisetter på utskuren kotlett som jag skivade tunt och stekte snabbt i stekpannan. Men såsen borde passa bra till de flesta köttsorter inklusive kyckling.

Ostronskivlingsås med chili och salladslök
(4 portioner)

250 gram ostronskivling
15 gram smör
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
0,5 röd chili
1 dl vitt vin
3 dl vispgrädde
1,5 msk grönsaksfond
1 tsk salt
colloritsoya (sockerkulör)
maizenamjöl + vatten till redning
2 st salladslökar

Hacka svampen och lägg den sedan i en torr varm stekpanna, låt nu svampen förvällas på medelvärme tills vätskan kokat ur. Höj därefter upp värmen till max, tillsätt smöret och låt det smälta. Blanda i finhackad lök, vitlök och chili. Låt allt fräsa tills svampen och löken börjar får färg, slå då över det vita vinet och låt det koka ihop i någon minut. Tillsätt vispgrädde och grönsaksfond, låt sedan såsen koka upp och sedan koka på låg värme i ca 10 minuter. Smaka av såsen med salt samt färgsätt den med colloritsoya om den är lite grå. Gör en redning på maizenamjöl och vatten, red av såsen med den till önskad konsistens och låt den koka några minuter för att få bort mjölsmaken. Avluta med att strimla salladslökarna och rör ner dem i såsen.

Du har väl gillat min sida på Facebook. Ett enkelt sätt att se när nya recept och andra blogginlägg lagts upp samt att det ibland dyker upp lite små tips, länkar och annat på sidan.  
Eller så hittar du mig på twitter under namnet @Skolkocken