Det där lilla extra

Foto: Stina Patetsos

Idag har vi serverat köttfärslimpa med gräddsås, pressgurka, rårörda lingon och kokt potatis till lunch på Restaurang Guldtuppen. Vår egen köttfärslimpa gjord på ”riktiga” råvaror och inget inköpt helfabrikat, men om det hade stått pannbiff på menyn så hade det varit ett helfabrikat. Varför då tänker ni, jo för att vi i dagsläget inte klarar av att producera egna pannbiffar med den kapacitet vi har när det gäller utrustning och bemanning. Det finns en intention att nå dit men än så länge har vi en bit kvar innan vi klarar av det, och då får det finnas hur många experter som helst som säger att det går bara man vill – jag vill men det går ändå inte. Därför är det viktigt att man ser till att så mycket annat som möjligt kommer från det egna köket och är skapat med kärlek. Såserna bygger självklart inte på några pulver som bara rörs ner i vatten utan kokas på riktigt. Men sen kommer det där som gör den riktiga skillnaden. Istället för att köpa gurka och lingon på burk och hink så gör vi vår egen. Skivar gurka på maskin, rör ihop en enkel 1-2-3 lag och vips har man sin egen pressgurka. Köper frysta lingon tillsätter socker (i betydligt mycket mindre mängder än den färdiga sylten) rör runt, låter stå några dagar och så har man härliga rårörda lingon istället för den färdiga sylten.
Så om ni som vi har svårt att få tid och kapacitet att räcka till för att göra biffar, och inte bara
vill servera köttfärslimpa/låda, köp då bra biffar och satsa ordentligt på att skapa tillbehör lagade med kärlek och inspiration. Det är helheten man ska vara stolt över och man behöver inte skämmas om man inte kan göra allt själv.

Du har väl gillat min sida på Facebook. Ett enkelt sätt att se när nya recept och andra blogginlägg lagts upp samt att det ibland dyker upp lite små tips, länkar och annat på sidan.  

Eller så hittar du mig på twitter under namnet @Skolkocken
Annonser