Fylld ravioli med serranoskinka, brynt smör, rostade solroskärnor och hyvlad parmesan

Det här inlägget kan inte riktigt kvalificera sig som ett recept utan är mer en inspiration till hur man kan skapa en enkel rätt som sätter guldkant på tillvaron utan att det för den skulle blir komplicerat eller tar mycket tid.
Det enda man behöver göra i matlagningväg är att koka pastan, rosta kärnorna och bryna smöret. Något som i runda slängar tar mindre än tio minuter att fixa och ändå ger en god smakupplevelse.

Så för att laga till denna rätt till två personer behövs följande:

250 gram färsk ravioli med någon typ av grönsaksfyllning (min hade kronärtskocka i sig)
120 gram serranoskinka
25 gram smör
1 dl solroskärnor + lite salt
50 gram parmesanost

Så här fixar du rätten:
Lägg solroskärnorna i en torr stekpanna, sätt den på en varm platta och låt kärnorna rostas under omrörning tills de blir gyllenbruna. Avsluta med att salta dem lätt.

Värm en kastrull med smöret i tills det börjar bli gyllenbrunt och får en nötig doft. Ta då bort smöret från plattan och låt det vila en stund.

Ta fram en stor kastrull och fyll den med 3 liter vatten, koka upp vattnet och släng i 2 msk salt. När det kokar lägg i pastan i vattnet och koka det enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av den när den är färdigkokt och låt den rinna av i ett durkslag.

Under tiden som pastan kokar lägg då upp skinkan runt kanten på en stor djup tallrik (eller en vanligt), lägg sedan den färdigkokta pastan i mitten. Ringla det brynta smöret över pastan (se till att inte få med eventuellt bottensegment), strö över de rostade solroskärnorna och avsluta med att hyvla över parmesanosten. Servera genast. Njut.

Du har väl gillat min sida på Facebook. Ett enkelt sätt att se när nya recept och andra blogginlägg lagts upp samt att det ibland dyker upp lite små tips, länkar och annat på sidan.  

Eller så hittar du mig på twitter under namnet @Skolkocken
Annonser