Currykycklinggryta med wokgrönsaker

Här kommer en lättlagad kycklinggryta gjord med en blandning av indiska och thailändska smaker. I receptet har jag med frysta wokgrönsaker men självklart kan man byta ut dessa mot färska om man föredrar det.

Currykycklinggryta med wokgrönsaker
(4 portioner)
500 gram kycklingfilé
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
1 msk rapsolja
1 tsk currypulver (Curry madras)
200 gram wokgrönsaker (frysta)
1,5 dl vatten
1 msk kycklingfond
200 ml creamy coconut milk
2 tsk fisksås
maizenamjöl + vatten till redning
Skär kycklingen i stora tärningar, ca 3×3 cm. Finhacka därefter lök och vitlök, värm en stekpanna med rapsolja och lägg i löken. När löken börjar mjukna tillsätt då kycklingen och låt den bryna med. Rör om så att kycklingen bryns runtom och tillsätt därefter currypulvret. Låt det fräsa någon minut och tillsätt därefter det frysta wokgrönsakerna. Stek samman allt i några minuter och slå därefter över vatten följt av kycklingfond. Låt nu grytan koka upp och rör i kokosmjölken tillsammans med fisksås. Låt sedan allt koka på låg värme i 5-10 minuter tills kycklingen är genomkokt. Red av gryta med maizenamjöl bladat med vatten så att grytan får en simmig konsistens. Den ska inte vara för tjock utan bara krämig. Låt därefter grytan koka några minuter till så att mjölsmaken försvinner.
Servera grytan med basmatiris som kokas enligt anvisningarna på förpackningen.

Du har väl gillat min sida på Facebook. Ett enkelt sätt att se när nya recept och andra blogginlägg lagts upp samt att det ibland dyker upp lite små tips, länkar och annat på sidan.  

Eller så hittar du mig på twitter under namnet @Skolkocken

2 reaktioner på ”Currykycklinggryta med wokgrönsaker

Kommentarer inaktiverade.