Fylld pasta med smörstekt torskrygg, sparris och skirat brynt smör

Vill börja med att säga att jag inte på något sätt är sponsrad när det kommer till pastan som är med i detta recept. Jag valde den helt av nyfikenhet för att se om den levde upp till det som lovades på förpackningen, en riktigt snygg sådan får jag säga. Självklart kan man byta till en annan fylld pasta som kan funka ihop med torsk och brynt smör, vilket borde vara alla som har någon form av skaldjurs- alternativt grönsaksfyllning.

Rätten som jag lagade till består av den fyllda pastan, torskrygg, grön sparris och brynt smör. En mycket enkel rätt där ingrediensernas smaker får tala och en rätt som inte kräver speciellt mycket tid när det kommer till tillagning. Och pastan då undrar ni kanske, var den bra? Jodå den var fullt godkänd, en av de bättre fyllda färska färdigpastorna som jag smakat.
Smörstekt torskrygg
(2 portioner)
300 gram torskrygg
salt och peppar
15 gram smör
Ta fram fisken ur kylskåpet 30 minuter innan tillagning, putsa ryggfilén och skär den i två lika stora bitar. Krydda den med salt och peppar efter egen smak. När det är dags för tillagning värm då en stekpanna och lägg i smöret, när smöret smält och börjar bli lite gyllenbrunt lägg då i fisken. När fisken börjar få lite färg sänk värmen till medelhög och vänd på fisken. Stek torsken ca 3 minuter på varje sida (tiden kan variera lite beroende på tjockleken på fisken). När fisken delar på sig när man trycker försiktigt på ovansidan är den klar, var försiktigt så att den inte steks för länge då den kan blir torr. Lyft av den från stekpannan och lägg den att vila någon minut innan servering.
Grön sparris
(2 portioner)
1 st knippe grön sparris
1 liter vatten
1 msk salt
Dela knippet med sparris och ta av den grova delen på sparrisen genom att försiktigt bryta den mitt itu. Den knäcks av sig själv på den grova delen, denna kan man spara och använda som grund till exempelvis en sparrissoppa. Koka upp vatten med salt i och lägg i sparrisen, sänk ner värmen på platten till medel och låt sparrisen försiktigt koka tills den är al dente (har tuggmotstånd), använd en provsticka för att kontrollera men man kan räkna ca 4-5 minuters koktid. Men detta variera mycket beroende på säsong, då sparrisen på våren är mycket sprödare och inte alls behöver lika lång koktid. När sparrisen är färdigkokt lyft då ur den från vattnet direkt och låt den rinna av på lite hushållspapper innan servering.
Skirat brynt smör
(2 portioner)
40 gram smör
Lägg smöret i en kastrull och ställ den på spisen, sätt värmeläget på lågt och låt smöret sakta smält i kastrullen. Höj sedan värmen till medelläge och låt nu smöret få en gyllenbrun färg. När det är gyllenbrunt och luktar lite nötigt lyft då bort kastrullen från spisen och låt smöret vila. Skira sedan det genom att försiktigt hälla av det brynta rena smöret från bottensedimentet som bildats.
Pasta som ska serveras till kokas enligt de anvisningar som finns på förpackningen, vilka kan variera lite beroende på märke och vilken typ av fylld pasta man använder.
Pastan för dagen

Du har väl gillat min sida på Facebook. Ett enkelt sätt att se när nya recept och andra blogginlägg lagts upp samt att det ibland dyker upp lite små tips, länkar och annat på sidan.  

Eller så hittar du mig på twitter under namnet @Skolkocken