Enchiladas med kyckling

Fast det inte är fredag idag så slog jag till och lagade lite texmex, för det är väl bara på fredagar man kan äta den typen av mat? Hur som helst så bestämde jag mig för att bryta mot dessa regler och helt enkelt fixa till en maträtt med mexikanska smaker.

Enchiladas med kyckling 
(4 portioner)
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
1 msk rapsolja
500 gram kycklinginnerfilé
0,5 tsk spiskummin
1 tsk salt
1 st röd paprika
1 dl ajvar relish (mild)
3 dl krossade tomater
100 gram morot
1 tsk farinsocker
8 droppar tabasco
8 st mediumstora tortillas
1 dl riven ost
Finhacka lök och vitlök, värm en djup stekpanna med rapsolja och bryn försiktigt löken på medelvärme. Höj sedan upp värmen när löken börjar mjukna och tillsätt kyckling skuret i små bitar. Bryn allt och krydda med spiskummin samt salt, tillsätt sedan finhackad paprika och låt den bryna med en stund. Slå över krossade tomater tillsammans med ajvar relish och låt allt koka upp. Skala och finriv morötterna, blanda sedan ner dem i kycklingröran tillsammans med farinsocker och tabasco. Låt såsen koka några minuter, smaka därefter av med ev mer salt och tabasco. När röran är klar ska den vara fast i konsistensen, om den är för lös så blir enchiladorna blöta.
Lägg en tortilla på bänken och lägg i 1/8 av röran, rulla ihop och lägg den därefter i en smord ungsform. Upprepa sedan med de andra sju tortillas som ingår i receptet. Avsluta sedan med att strö över riven ost över alla färdiga rullar. Sätt in ugnsformen på 225 grader i 10-12 minuter, när osten smält och fått en fin gyllenbrun färg är enchiladorna klara.
Servera de färdiga enchiladorna med lite grönsaker, salsa och gräddfil eller crème fraiche som tillbehör.

Du har väl gillat min sida på Facebook. Ett enkelt sätt att se när nya recept och andra blogginlägg lagts upp samt att det ibland dyker upp lite små tips, länkar och annat på sidan.  

Eller så hittar du mig på twitter under namnet @Skolkocken