Kyckling i krämig ört- och tomatsås

Här kommer ett recept på en kycklinggryta som passar lika bra till ris som till pasta. En ganska enkel rätt att laga till som inte kräver speciellt mycket tid i sin tillagning. Jag använder mig av frysta örter när jag gör den men självklart kan man byta ut dem mot färska, tänk då bara på att mängderna kan skilja sig.

Kyckling i krämig ört- och tomatsås
(4-6 portioner)
2 st gula lökar
2 st vitlöksklyftor
1 röd chili
2 msk rapolja
600 gram kycklinglårfilé
0,5 dl tomatpuré
2 dl vitt vin
2 dl passerade tomater
2 msk kycklingfond
3 dl crème fraiche
saft från 0,5 citron
1 tsk salt
125 gram salladslök
0,25 dl persilja, hackad fryst
0,25 dl basilika, hackad fryst
Hacka lök, vitlöksklyftor och chili (med kärnor om man vill ha en het gryta, utan om man vill ha mild). Värm en djup stekpanna eller vid kastrull med rapolja. Bryn lök och chili någon minut och tillsätt sedan strimlat kycklinglår i omgångar. Bryn allt tils kycklingen har fått stekyta runtom, tillsätt då tomatpurén och låt även den bryna med någon minut. Slå över det vita vinet tillsammans med passerad tomt och kycklingfond. Låt allt koka upp och låt det sakta puttra några minuter. Tillsätt sedan crème fraiche tillsammans med citronsaften och låt därefter grytan koka på låg värme i ca 15 minuter tills den är krämig i konsistensen. Smaka av med salt och tillsätt finstrimlad salladslök och örtrkyddorna. Låt därefter grytan koka några minuter till så att kryddorna ger grytan smak.
Du har väl gillat min sida på Facebook. Ett enkelt sätt att se när nya recept och andra blogginlägg lagts upp samt att det ibland dyker upp lite små tips, länkar och annat på sidan.  
Eller så hittar du mig på twitter under namnet skolkocken