Kycklinggryta med vitt vin, champinjoner och soltorkad tomat

Min ursprungliga tanke var att laga till en Chicken a la King, men sen insåg jag att jag inte hade rätt ingredienser hemma till det så det blev en annan rätt istället. Denna med smak av champinjon, vitt vin och soltorkade tomater som fick simma i en sås på crème fraiche smaksatt med vitlök och franska örter. Till det serverade jag lite hel bulgur som fick koka i ett vatten färgsatt med gurkmeja vilket ger en gyllengul färg på bulgurkornen. Men självklart kan man skippa det eller byta ut bulgur mot exempelvis ris eller pasta.

Kycklinggryta med vitt vin, champinjoner och soltorkad tomat
(4 portioner)
400 gram frysta skivade champinjoner
1 msk rapsolja
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
500 gram strimlad kycklingfilé
0,5 krm nymalen svartpeppar 
2 dl vitt vin
2 dl crème fraiche
1,5 msk kycklingfond
2dl strimlad marinerad soltorkad tomat
maizenamjöl + vatten till redning
ca 0,5 tsk salt
0,5 tsk franska örter (torkade)
Värm en djup stekpanna eller en vid kastrull, lägg i de frysta champinjonerna och låt de koka ur all vätska på svar värme. När vätskan kokat bort, tillsätt olja och höj upp värmen på plattan. Tillsätt löken och bryn den tillsammans med svampen. När allt börjar få färg lägg då i kycklingen och bryn den tillsammans med övriga ingredienser. Krydda allt med svartpeppar och slå sedan över vitt vin. Låt vinet koka upp och tillsätt sedan crème fraiche, soltorkade tomater samt kycklingfond. Låt nu grytan koka på mellanvärme i ca 10 minuter tills kycklingen är genomkokt. Gör en redning på maizenamjöl och vatten, red såsen tills den blir krämig. Låt därefter grytan koka några minuter för att få bort mjölsmaken. Smaka av med salt och tillsätt de franska örterna.

Du har väl gillat min sida på Facebook. Ett enkelt sätt att se när nya recept och andra blogginlägg lagts upp samt att det ibland dyker upp lite små tips, länkar och annat på sidan.  

 
Eller så hittar du mig på twitter under namnet @skolkocken