Chokladgodis på enkelt vis

Här kommer ett recept på hur man kan göra enkel chokladgodis utan att överanstränga sig.
Grunden består av blockchoklad och nougat, sen får man fylla den efter egen tycke och smak.
Jag slängde i lite lättsaltade nötter samt non-stop som var kvar från pepparkaksbygget. Självklart kan man även variera chokladen, exempelvis en choklad med smak av apelsin, om man vill förändra smaken på sitt chokladgodis.

Chokladgodis med nougat
250 gram mörk choklad
250 gram nougat
1 påse (200 g) lättsaltade nötter
1,5 dl non-stop
Dela choklad och nougat i mindre bitar och lägg dem i en rostfri bunke alt glasskål. Sätt bunken i ett varm vattenbad och smält innehållet. Rosta nötterna i en torr panna och håll sedan ner dem tillsammans med non-stop i chokladen. Häll upp allt på en form täckt med bakplåtspapper. Bred ut smeten tills den är lika tjock som en normal chokladkaka. Ställ allt i kylen och låt det stå 2-3 timmar tills chokladen stelnat. Dela allt i lämpligt stora bitar och förvara i kylskåp. Det går även utmärkt att frysa in chokladen om man vill spara den ett tag, varför man nu skulle vilja det vet jag inte men det går.

Du har väl gillat min sida på Facebook. Ett enkelt sätt att se när nya recept och andra blogginlägg lagts upp samt att det ibland dyker upp lite små tips, länkar och annat på sidan.  

 
Eller så hittar du mig på twitter under namnet skolkocken
Annonser