Ge barn rent vatten – skänk en slant till musikhjälpen.

Under den här veckan har man kunnat följa Jason, Gina och Kodjo som sänt live dygnet runt i P3. Detta har blivit en tradition på P3 att man varje år stänger in några programledare i en glasbur och samlar in pengar åt världens barn. Detta år är temat för musikhjälpens insamling ”Rent vatten”. För oss som bor i detta moderna land är bristen på vatten något som vi inte reflekterar särskild mycket åt. För oss är vatten en självklarhet men i många länder så finns inte rent vatten, det är knappt att det finns vatten alls och de som drabbas värst är barnen.

Jag arbetar själv i en bransch där vatten är en stapelvara och vi förbrukar oerhörda mängder varje dag. Det används i matlagningen, till städning och inte minst i disken. När man då för höra att det finns barn som är tvungna att dricka smutsigt vatten för att överleva och pga av detta drabbas av svåra sjukdomar så känns det konstigt att vi bara behöver vrida på en kran så kommer det fullt drickbart vatten.

Varje dag dör 2000 barn runt om i världen pga av smutsigt vatten. (Om du vill veta mer om problemet som smutsigt vatten så följ länken.) Därför har jag bidragit med 100:- för att visa mitt stöd. Och uppmanar andra att skänka en slant. Det behöver inte vara mycket men tillsammans kan vi göra en oerhörd skillnad. Tänk om de pengar som just du skänker hjälper till att rädda livet på ett barn.

Min digitala insamlingsbössa hittar du här: http://bossan.musikhjalpen.se/insamling/skolkockens-insamling

Så tveka inte nu, skänk en slant. Ensam kan man inte göra allt men tillsammans kan man göra mycket.

Musikhjälpen 2012