Rödkåls- och äppelsallad med kanel och tranbär

På julbordet är det ett överflöd av proteiner och fett av alla de slag så därför kan det ju vara skönt att hitta några grönsaker bland allt annat. Den här salladen serverade vi på julbordet i skolrestaurangen.
En ganska enkel sallad som får en härlig smak av jul med kanel som krydda.

Rödkåls- och äppelsallad med kanel och tranbär
0,5 huvud rödkål (ca 500 gram)
3 st röda äpplen
0,5 msk mald kanel
1 msk rödvinsvinäger
2 dl tranbärsjuice
0,5 dl rapsolja
Strimla rödkålen tunt och skär äpplena i små tärningar. Blanda samman dessa tillsammans med kanelen. Gör en vinägrett med rödvinsvinäger, tranbärsjuice och olja. Slå den sedan över salladen och låt den därefter stå i några timmar innan servering så att kålen mjuknar lite och smakerna binds samman.

Du har väl gillat min sida på Facebook. Ett enkelt sätt att se när nya recept och andra blogginlägg lagts upp samt att det ibland dyker upp lite små tips, länkar och annat på sidan.  

 
Eller så hittar du mig på twitter under namnet skolkocken