White guide junior på besök

I måndags hade Restaurang Guldtuppen besök av en representant för White guide junior. Jag har som köksmästare själv nominerat oss för ett besök då jag med stolthet vill visa upp det arbete vi gör hos oss med skolmaten. Det har gått några veckor sedan jag anmälde oss och jag har lite nervöst väntat på om vi ska få besök. Vi vill ju att de ska komma en dag när det är mat som är representativ för det vi gör, och inte på en dag när vi serverar något som inte är lagat helt från ”grunden”. Nu hade vi tur för i måndags hade vi följande meny:
– Korv Stroganoff på blandade korvar med ris
 – Fiskgratäng med rökt lax och spenat samt ris
– Krämig timjankryddad champinjonsoppa (Veg/klimatsmart)
– Sojakorv- och quornstroganoff med ris (Veg/klimatsmart)

När den vanliga White guide är ute och provar Sveriges krogar så sker det anonymt och utan att restaurangen vet om att det är personal från White guide där. Så är inte fallet när White guide junior tester skolrestauranger. Deras besök är oanmälda men består till stor del av ett samtal där jag som ansvarig fick en chans att berätta om den verksamhet vi bedriver. 

Syftet med denna guide är att lyfta fram de goda exempel som finns inom skolrestaurangerna och på så sätt inspirera andra att följa efter. Självklart är det även en tävling där den bästa restaurangen ska koras. Det är även några andra kategorier där pris delas ut som syftar till att premiera de olika delar som påverkar vilken mat som serveras.

• Årets Skolrestaurang
• Årets Skolkock
• Årets Kostchef
• Årets Gastronomiska Rektor
• Årets Svinn
• Årets Skolmatskommun

Ca 250 restauranger ska få besök innan vinnaren koras på en gala någon gång under våren. Så nu är det bara att slå sig ner och vänta på resultatet. Vi kanske inte vinner den här gången men bara det faktum att vi får vara med och stå som ett exempel på bra skolmat räcker långt.Du har väl gillat min sida på Facebook. Ett enkelt sätt att se när nya recept och andra blogginlägg lagts upp samt att det ibland dyker upp lite små tips, länkar och annat på sidan.