Pasta med kyckling i champinjon- och vitvinssås

Det här såsen fungerar lika bra som en pastasås eller som en kycklinggryta till ris. Det är upp till dig själv vad du vill servera till den, jag hade själv pasta till den dag jag lagade den och toppade allt med lite färskriven parmesan. Pastan (eller riset) kokar du enligt anvisningarna på förpackningen.

Kyckling i champinjon- och vitvinssås
(4 portioner)
600 gram kycklingfilé
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
10 st färska champinjoner
1 msk rapsolja
1 dl vitt vin
1 dl vatten
2,5 dl mellangrädde
1 hönsbuljongtärning
1 krm pepparmix
1 tsk salt
mazienamjöl till redning
1 tsk torkad basilika
Strimla kycklingen i ca 3 cm breda strimlor. Finhacka lök samt vitlök och skiva champinjonerna. Hetta upp en stekpanna med rapsolja och lägg ner lök, vitlök samt champinjoner. Bryn dessa tills de börjar få en fin färg. Lägg sedan ner kycklingen i omgångar så att stekpannan inte blir kall och bryn den runtom. Slå på vin och vatten,  låt det koka ihop lite och tillsätt sedan grädden tillsammans med hönsbuljong och pepparmix. Låt såsen koka i ca 5 minuter, ta en bit kyckling och kontrollera att den är färdig. Blanda maizenamjöl med vatten till en redning och red av till önskad konsistens. Låt den koka ytterligare några minuter, smaka av med salt och tillsätt basilikan. 

Du har väl gillat min sida på Facebook. Ett enkelt sätt att se när nya recept och andra blogginlägg lagts upp samt att det ibland dyker upp lite små tips, länkar och annat på sidan.