Avokadoröra Guacamole style

I många hem så serveras det tacos när det är dags för lite familjemys, så även i vårt hem. Det finns en egen hyllrad för produkterna som vi förväntas använda när det är dags för tacobuffé. Olika sorters chips, bröd, såser, kryddmixer osv. Bland produkterna från Santa Maria kan man hitta något som benämns ”Dip guacamole style”, något som man skulle kunna tolka som att det var en guacamole.  Men om man läser närmare på ingrediens förteckningen så består den bara av 1,5% avokado, resten är en spännande blandning av andra produkter:  

Vatten, lök, tomat, solrosolja, paprika, modifierad stärkelse (tapioka), vassleprotein, salt (1,6%), avokado (1,5%), socker, jalapeno, vitlök, syra (E270, E330), surhetsreglerande medel (E575), arom (bl.a avokado, lime), jästextrakt, kryddor, maltodextrin, förtjockningsmedel (E415), antioxidationsmedel (E338), emulgeringsmedel (E450a, E472), färgämne (E141, E100)

Så istället för att köpa denna industriprodukt så är det bättre att göra sin egen dip guacamole style till tacobuffén – och det är inte speciellt svårt eller komplicerat. 

Avokadoröra Guacamole style 
(ca 4 portioner)
2 st mogna avokados 
1 vitlöksklyfta
½ krm sambal olek
1 tsk flingsalt
saft från ½ citron
Dela avokadon på hälften och ta bort kärnan. Skeda ur innehållet ur skalet och lägg det på en skärbräda. Skär tunna skivor av avokadon och hacka sedan dessa tills det blir en grovhackad salsa av avokadon. Tillsätt pressad vitlök, sambal olek, flingsalt och citronsaft. Hacka ytterligare en stund så att alla ingredienser blandas. Ställ guacamolen åt sidan en stund innan servering så att smakerna får binda ihop sig. 

 Du har väl gillat min sida på Facebook. Ett enkelt sätt att se när nya recept och andra blogginlägg lagts upp samt att det ibland dyker upp lite små tips, länkar och annat på sidan.