Livets stora mysterier

Livet innehåller många mysterier och ett av dem är vad man gör på banken efter kl 16 – men det har jag inget svar på så det får ni fortsätta fundera över.

Ett annat är vad vi gör i köket på lovet – och där kan ni få svar. Just nu är det höstlov på vår skola och det innebär att antalet matgäster sjunker från 550 till 60-70. Men vi lider inte brist på saker att göra. Idag har vi ägnat en stor del av vår tid åt att skrubba och skura sånt som inte ingår i den normala veckostädningen (vi som arbetar i kök städar en hel del av vår arbetstid). Vi har även rensat bort lite gamla saker som inte behövs längre och stuvat ner annat i förråd så nu är köket klart för återstart nästa måndag.

I morgon ska vi på en heldagsföreläsning med den spännande titeln: ”Mår du som du förtjänar, en kurs kring livsstil och hälsa.”  Tyvärr vet jag nog redan svaret på denna fråga, men man kan kanske kan få lite hjälp på vägen att ändra svaret. Onsdag är vi åter i köket och ska nog hitta några saker till som behöver skrubbas och skuras.

På torsdag ska vi på heldagsutflykt tillsammans med flera kollegor från Danderyds andra offentliga kök. Järna är målet för resan och Kungsörnens fabrik är det som ska besökas. Vi hoppas på en givande dag med insikt om hur pasta tillverkas i stor skala.

Fredag har vi en extra vilodag för att samla krafter inför nästa etapp av höstterminen.
Så nu vet ni vad vi sysslar med när många av eleverna har flytt skolan för en välförtjänt paus.

Vi passade på att ta hand om en gammal serveringsdisk som gjort sitt!

Du har väl gillat min sida på Facebook. Ett enkelt sätt att se när nya recept och andra blogginlägg lagts upp samt att det ibland dyker upp lite små tips, länkar och annat på sidan.  

 

En reaktion på ”Livets stora mysterier

Kommentarer inaktiverade.