En inte helt vanlig arbetsdag

I går var sista dagen innan höstlovet på jobbet vilket innebär att vi alltid serverar någon av elevernas favoriträtter – i går hade valet fallit på hamburgare med bröd och pommes frites. Ett uppskattat val kan man lugnt säga.
Men det var inte riktigt det som detta inlägg skulle handla om utan det faktum att det firades Halloween på Vasaskolan igår. Elevrådet hade uppmanat alla elever att klä ut sig och även skolans personal var välkomna att göra så. Vi i köket ville inte vara sämre så en av mina kollegor fixade fram ett smink-kitt till oss alla och vips hade vi blivit förvandlade till skräckinjagande varelser hela gänget. Matsalen hade pyntats med pumpor och dödskallar av olika slag (tack för hjälpen föräldraföreningen). Sen släckte vi ner och tände levande ljus.
Att se barnens reaktion när de fick syn på oss var kul men roligast var det när jag fick en av lärarna att hoppa till när han klev in i matsalen.
Det hela var ett roligt sätt att bryta vardagen och att kliva av första etappen av höstterminen med en annorlunda dag. Nästa vecka får vi en välkommen paus med både utbildning och studiebesök på schemat.
Eftermiddagen innehöll även den lite annorlunda uppgifter. Fritidshemmens dag firades vilket innebar att vi rullade ut vagnar m.m. på gården och öppnade upp korv-servering till de barn som går på fritids.

 Om ni undrar hur det såg ut denna dag så kommer lite bildbevis här under. OBS varning för lite skrämmande bilder! Whoooooooooooooooooaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!  Du har väl gillat min sida på Facebook. Ett enkelt sätt att se när nya recept och andra blogginlägg lagts upp samt att det ibland dyker upp lite små tips, länkar och annat på sidan.  

Annonser