Örtkryddad korvgryta med svamp och tomat

Här kommer en korvgryta som har sitt ursprung i en korv stroganoff med sedan fått lite nya ingredienser och vips så har den ett nytt namn. Till denna serverades det ris som kokats enligt konstens (eller rättare sagt förpackningens) alla regler.

Örtkryddad korvgryta med svamp och tomat
(4 portioner)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
10 färska champinjoner
25 gram smör
400 gram falukorv
400 gram passerade tomater 
2 msk tomatpuré
2 msk ajvar relish (mild)
0,5 msk senap
1 msk kalvfond
2 dl lätt crème fraiche 
10 droppar tabasco
1 tsk torkad dragon
1 tsk torkad persilja
0,5 tsk salt
Finhacka lök och vitlök, värm en gryta med smör i och bryn dessa försiktigt tillsammans med skivade champinjoner. När lök och svamp börjar få lite färg tillsätt då tärnad falukorv och låt den bryna med en stund. Slå på passerade tomater tillsammans med tomatpuré, ajvar relish, senap och kalvfond. Koka upp det hela och låt det koka 5 minuter på låg värme. Rör ner crème fraichen och krydda grytan med tabasco, dragon, persilja samt salt. Låt allt koka ytterligare 5 minuter, om såsen är lite lös kan man reda av den lite till önskad konsistens. Glöm inte att den måste koka en stund efter det så att mjölsmaken försvinner.

Du har väl gillat min sida på Facebook. Ett enkelt sätt att se när nya recept och andra blogginlägg lagts upp samt att det ibland dyker upp lite små tips, länkar och annat på sidan.  

Annonser