Stenungtoast med kantarell- och champinjonstuvning

Kvällens middag blev en enkel sådan då vi åt en sen och ganska stadig lunch tidigare på dagen. En pannrostad toast på stenugnsbakat bröd toppat med en svampstuvning blev det tillsammans med ett gott glas rött vin.

Kantarell- och champinjonstuvning
(4 portioner)
200 gram trattkantareller
200 gram champinjoner
1 gul lök
25 gram smör
1 krm timjan
1 dl vatten
2 msk portvin
1 msk viltfond
3 dl vispgrädde
ca 1 tsk vetemjöl
ca 1 tsk salt
nymalen svartpeppar
Putsa svampen från jord och annat, hackad den sedan ganska fint och lägg ner den i en kall stekpanna. Sätt på plattan och höj upp temperaturen till medelvärme. Låt sedan svampen svettas i pannan så att vätskan tränger ut under ca 5 minuter. När vätskan kokat ur svampen, höj då upp värmen till max och tillsätt smör. När smöret smält lägg då i finhackad lök tillsammans med timjan, bryn nu svampblandningen tills den får en fin färg. Tillsätt då portvin tillsammans med vatten och kalvfond, koka ihop det hela under någon minut och blanda därefter ned vispgrädde. Låt nu stuvningen koka tills den blir krämig och fin, eventuellt kan man sikta över lite vetemjöl om den inte vill ta ihop sig ordentlig (var dock försiktig så att det inte blir mjölklumpar i såsen). Smaka därefter av stuvningen med salt och svartpeppar.
4 stora skivor av stenugnsbakat bröd
2 msk olivolja
½ dl riven västerbottensost
1 msk hackad fryst persilja
balsamglace
Hetta upp en stekpanna med olivolja i och lägg ner brödskivorna när oljan är varm. Stek brödet på båda sidorna tills det fått en fin färg.
Lägg upp brödskivorna på tallrikar och fördela stuvningen över dem. Toppa sedan med riven västerbottenost, persilja samt lite balsamglace.

Du har väl gillat min sida på Facebook. Ett enkelt sätt att se när nya recept och andra blogginlägg lagts upp samt att det ibland dyker upp lite små tips, länkar och annat på sidan.