Spröda fisktärningar med chilimajonnäs

Här kommer en snabblagad fiskrätt. Fisktärningar som panerats med pankoströbröd blandat med kryddor och till det en majonnäs med chili och ajvar, som komplement serverade jag basmatiris.

Spröda fisktärningar
(4 portioner)
600 gram alaska pollock (eller annan vit fisk)
1 dl vetemjöl
2 ägg
3 dl pankoströbröd
1 tsk salt
0,5 tsk vitlökspulver
1 tsk paprikapulver
1 tsk torkad persilja
1-1,5 dl rapsolja till stekning
Dela fisken i stora tärningar, ca 3×3 cm. Häll vetemjöl på en tallrik, knäck två ägg i en djup tallrik och vispa dem. Blanda pankoströbröd med salt, vitlökspulver, paprikapulver och persilja i en bunke.
Vänd fisktärningarna först i vetemjöl, sedan i äggen och blanda till sist runt fisken med pankoblandningen så att fiskbitarna täcks helt.
Hetta upp en stekpanna med 1 dl rapsolja, när olja blivit varm lägg då i fisken och sänk sedan värmen till hälften. Stek nu fisken på alla sidor under ca 5-6 minuter tills den är genomstekt, om du är osäker kan du kontrollera genom att dela en stor bit.
Chilimajonnäs
(4-6 portioner)
1 ägg
0,5 tsk vinäger
1 tsk fransk senap
1,5 dl rapsolja
1 tsk salt
2 msk mild avjar relish
0,5 tsk sambal olek
Grunden till denna sås är en helt vanlig majonnäs som är ganska enkel att göra om man har en mixerstav. Det är även bra att tänka på att det är lättare att lyckas med den om alla ingredienser håller samma temperatur. Häll ägg, vinäger, senap, rapsolja och salt i en mixerskål. Sätt ner mixerstaven och för den sedan upp och ner genom blandningen, mixa tills en tjock kräm bildas. Häll upp majonnäsen i en skål och vispa ner ajvar tillsammans med sambal olek.
Fisk och chilimajonnäs serverat med basmatis

Du har väl gillat min sida på Facebook. Ett enkelt sätt att se när nya recept och andra blogginlägg lagts upp samt att det ibland dyker upp lite små tips, länkar och annat på sidan.  

Annonser