Spenatfettuccine med krämig citronsås och vitlöks- och chilifrästa musslor

Här kommer en lite lyxigare pastarätt som är perfekt för fredagkvällen då den inte är så komplicerad och går ganska snabbt att laga till. Pastan köper jag från det färska färdigsortimentet i affären och musslorna i rätten kommer från frysdisken.

Spenatfettucini med krämig citronsås och vitlöks- och chilifrästa musslor
(2 portioner)
Pasta:
250 gram pasta
3 liter vatten
2 msk salt
Sås:
1 schalottenlök
1 msk smör
0,5 dl vitt vin
2 dl creme fraiche
1 tsk salt
1 krm chilipulver
saften från ½ citron
1 tsk honung
skal från ½ citron
 
Musslor:
200 gram fryst musselkött (tinade)
½ röd chili
1 vitlöksklyfta
1 msk rapsolja
1 tsk flingsalt
1 msk fryst persilja
Börja med att göra iordning vattnet till pastan och koka upp det så att det är varmt när det är dags att koka fettucinin.
Nästa steg är att koka såsen. Finhacka schalottenlöken och bryn den i i smöret. När löken börjar mjukna slå på vitt vin och låt det koka någon minut. Tillsätt därefter creme fraiche tillsammans med salt och chilipulver. Låt nu såsen koka upp och koka sedan den i ca 5 minuter. Nu är det dags att hälla i citronsaften tillsammans med honung. Låt såsen koka ytterligare några minuter tills den är krämig. Avsluta med att smaka av med ev mer salt och vispa ner det rivna skalet.
Under tiden som såsen kokar värm olja på svag värme med finhackad chili och vitlök i. Löken och chilin ska ge smak åt oljan utan att få för mycket färg. 
När såsen börjar blir klar lägg då i pastan i vattnet och koka den enligt anvisningen på förpackningen. Höj samtidigt upp värmen på vitlök- och chilioljan, när den blir het lägg då i musslorna och låt de fräsa i 3-4 fyra minuter. Strö över flingsalt och persilja på slutet.
Häll av pastan och blanda den med såsen. Fördela pastan på två tallrikar och strö musslorna över samt lite flingsalt. Servera genast.
Du har väl gillat min sida på Facebook. Ett enkelt sett att se när nya recept dykt upp samt att det ibland dyker upp lite små tips och annat på sidan. http://www.facebook.com/Skolkocken