Mörk chokladmousse med chili

Den här chokladmoussen är smaksatt med chilipulver för att ge en liten extra smakdimension. Det chilipulver jag använda var ganska milt, så tänk på att mängden chilipulver kan variera lite efter hur starkt det är.

MÖRK CHOKLADMOUSSE MED CHILI

Ingredienser (4-6 port)
2 st äggulor
½ dl sockerlag (50/50 vatten/socker)
140 g mörk choklad
3 dl vispgrädde
1 tsk chilipulver

jordgubbar till garnering

Blanda ägggulorna tillsammans med sockerlagen. Värm smeten i en bunke av metall/glas ovanpå ett vattenbad på spisen. Rör hela tiden tills det blir en luftig kräm. Var försiktig med värmen så att inte äggen koagulerar.
Smält chokladen på mellan-effekt i mikråvågsugnen. Kör 1 minut, ta ut och rör om och kör därefter tills den smält. Blanda samman chokladen och äggsmeten, tillsätt chilipulvret i blandningen. Blanda sedan ner chokladsmeten i lättvispad grädde. Tillsätt den i tre omgångar och rör om försikigt med en slev (inte visp), ju mindre man rör desto luftigare blir moussen. Häll upp moussen i en större form eller portionsformar/glas, ställ den sedan i kylen för att den skall stelna (3-4 timmar).

Du har väl gillat min sida på Facebook. Ett enkelt sett att se när blogginlägg lagts upp samt att det ibland dyker upp lite små tips och annat på sidan. http://www.facebook.com/Skolkocken