Kycklinggryta med kokos och dubbel curry

Den här rätten hämtar sin inspiration från två olika asiatiska kök, det thailändska med ett inslag av det indiska. Röd currypasta i kombination med gult currypulver får ge smak åt denna rätt. Jag har dock medvetet hållit ned på mängden curry för att få en rätt som även passar familjens snart 5-åriga tjej. Så om du vill ha lite mer fart på den så är det bara att öka upp mängden av currykryddorna. Till denna gryta så gjorde jag ett ris som fick en gyllene färg.

Kycklinggryta med kokos och dubbel curry
(4 portioner)
1 gul lök
1 msk rapsolja
300 gram kycklinglårfilé
0,5 tsk röd currypasta
0,5 tsk gult currypulver
1 röd snackspaprika
200 gram frysta wokgrönsaker (valfri sort)
400 ml kokosmjölk (1 burk)
1 msk kycklingfond
1,5 msk fisksås
Finhacka löken och fräs den i rapsolja i en djup stekpanna. Strimla lårfilén och blanda ner den med löken, tillsätt röd curry och gult currypulver. Låt allt brynas tills kycklingen är genomstekt. Strimla  paprikan och tillsätt den tillsammans med frysta wokgrönsaker. Låt allt fräsa ihop under 2-3 minuter. Slå därefter över kokosmjölken tillsammans med kycklingfond och fisksås. Låt nu allt koka i ca 15 minuter tills såsen börjar blir krämig. Smaka av med ev mer curry och fisksås (för sälta).
Guldgult basamatiris
Jag kokade lite basmatiris med gurkmeja i vattnet (1 msk gurkmeja/liter vatten) för att få lite mer färg på tallriken. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen med gurkmeja i vattnet när det kokar upp. Tänk bara på att gurkmeja är ett kraftigt färgämne så undvik att använda redskap som drar åt sig färgen när du rör om i riset.

Du har väl gillat min sida på Facebook. Ett enkelt sett att se när nya recept dykt upp samt att det ibland dyker upp lite små tips och annat på sidan. http://www.facebook.com/Skolkocken