Tagliatelle med kyckling- och baconsås

Här kommer ett recept på en enkel pastarätt som passar att laga en sån där vardag när man inte har så mycket tid över till matlagningen.

Tagliatelle med kyckling- och baconsås
400 gram tagliatelle
vatten och salt till kokning
200 gram kycklingfilé
125 gram bacon,
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 tsk pepparmix
2 dl lätt creme fraiche
2,5 dl matlagningsgrädde
1,5 msk kycklingfond
maizenamjöl till redning
salt
Börja med att sätta på en stor kastrull med vatten till pastan, räkna ca 1 liter/100 gram pasta, och tillsätt ordentligt med salt (ca 2 tsk/liter vatten).
Strimla baconet och fräs det i en djup stekpanna, när det börjar blir knaprigt lyft då ur det men behåll fettet i panna. Lägg i hackad lök samt vitlök tillsammans med pepparmix och stek det på mellanvärme tills löken börjar mjukna. Höj temperaturen på stekpannan, strimlad kycklingfilen och tillsätt den i stekpannan. Bryn nu allt i ca 4-5 minuter så att kycklingen blir genomstekt. Slå över creme fraiche, matlagningsgrädde samt kalvfond. Koka upp blandningen och låt det koka på medelvärme i ca 10 minuter.
Nu är det dags att lägga i pastan och koka den enligt anvisningarna på paketet. 
När pastan börjar bli klar, red så av såsen med maizenamjöl blandat med vatten om den är lite lös och tillsätt därefter det brynta baconet. Låt såsen koka ytterligare några minuter och smaka av såsen med lite salt om det behövs.

Du har väl gillat min sida på Facebook. Ett enkelt sett att se när nya recept dykt upp samt att det ibland dyker upp lite små tips och annat på sidan. http://www.facebook.com/Skolkocken
Annonser