Italiensk bondomelett

Till lunch idag hade jag en samling olika råvaror som jag behövde laga till då vi ger oss ut på semestervägarna i helgen. Så med ägg som grund skapade jag denna variant på bondomelett med italienska smaker. Jag har beräknat den för två personer och då tänkt den med en sallad på sidan för att göra den till en hel måltid.

Italiensk bondomelett
(2 portioner)

6 st kokta mellanstora potatisar
1 vitlöksklyfta
2 salladslökar
0,5 msk smör
svartpeppar
4 ägg 
1 dl mellanmjölk
1 tsk salt
 
8 små cocktailtomater
6 skivor lufttorkad skinka
1 dl finriven parmesanost
1 msk fryst hackad basilika
  1. Tärna potatisarna och hacka vitlök samt salladslök. Hetta upp en stekpanna med smör i och bryn grönsakerna tills de får en fin färg. Vrid över lite nymalen svartpeppar.
  2. Vispa samman äggen tillsammans med mjölk och salt. Slå det över grönsakerna i stekpannan och sänk därefter plattan till låg värme. Försök föra ut den lösa smeten till kanterna genom att luta stekpannan och dra den avstannade äggstanningen mot mitten. När all äggstanning börjat stelna är det dags att lägga på resten av ingredienserna.
  3. Halvera cocktailtomaterna och strö dem över omeletten. Strimla skinka och fördela den jämt över omeletten. Avluta med att strö över den rivna parmesanosten samt basilikan.
  4. Nu ska omeletten stå tills osten smält och all äggstanning koagulerat. Detta kan med fördel göras under lock så att processen går lite fortare.
  5. Dela omeletten i två halvor och lägg upp dem på en tallrik tillsammans med en blandad sallad.

    Annonser