Quinoasallad med fetaost

Quinoa eller mjölmålla som den också heter är en ört som växer vilt i Sydamerika. Växtens frön är det som man äter och de håller ett högt näringsvärde. Quinoa är en av de produkter som under de senaste åren lanserats som ett alternativ till ris. Det är enkelt att tillaga, 1 dl quinoa kräver 2 dl vatten och ska kokas ca 15 minuter i saltat vatten (eller med buljong) om det ska användas till mat eller sallad.
Idag gjorde jag en matig sallad på kokt quinoa som sedan serverades med en bit stekt fläskkarré, men salladen kan ätas som en egen rätt i sig själv till en lättare lunch eller middag.

Quinoasallad med fetaost
(4 portioner)
4 dl kokt quinoa (2 dl okokt)
saften från 1 citron
0,5 dl olivolja
1 dl bladpersilja
1 msk färsk mynta
1 röd chili
1 vitlöksklyfta
2 tomater
1 röd snackspaprika
4 salladslökar
1 vitlöksklyfta
100 gram babyspenat
2 dl tärnad fetaost
salt

Koka quinoan enligt anvisningen på förpackningen och låt den sedan svalna något. Blanda den därefter med citronsaft, olivolja, hackad bladpersilja och mynta. Dela chilin och kärna därefter ur den och finhacka. Blanda i den i quinoan tillsammans med finhackad vitlök. Tärna därefter tomat och paprika och blanda i dem tillsammans med strimlad salladslök. Avsluta med att blanda i babyspenat samt fetaost. Smaka av salladen och tillsätt ev salt vid behov.