Wrapade rester

Igår blev vi en person mindre till middag vilket gjorde att jag hade kvar två köttfärsspett samt någon deciliter salsa. Så till lunch idag så fixade jag en wrap med tortillabröd som fylldes med detta samt sallad och lite annat smått och gott. Jag tycker att det är ett enkelt och praktiskt sätt att ta vara på rester genom att vira in det i ett tortillabröd. Perfekt att ta med till stranden, bara att lägga i ett smörpapper/bakplåtspapper så att man har något att hålla i när man äter. Det går att fylla med allt möjligt gott såsom grillad kyckling eller varför inte en god röra på tonfisk.

Ingredienserna till två stycken wrap:

Börja med att bre ut majonnäs på tortillabröden, lägg sedan sallad längs med mitten på bröden. Dela köttfärsen från spetten i skivor längs med och fördela jämt över salladen. Lägg på salsa på toppen tillsammans med halverade cocktailtomater och rostad lök. Rulla sedan ihop tortillabrödet, vik upp den nedre kanten innan den rullas så att den bildar en skyddande botten. Ät direkt eller rulla in i smörpapper och ta med på picknick.

Annonser