Sparrisfisk i ugn

Idag fick grillen vila och istället lagade jag mat i ugn trots att solen sken och termometern låg runt 25 gradersstrecket, men vi var bara två som skulle äta och det kändes onödigt att dra igång grillen för det. Fisken för dagen var ryggfilé från alaska pollock (en produkt från Findus frysta sortmiment) men självklart går denna rätt att laga med vilken fisk man vill. Dock bör man tänka på att tillagningstiden kan variera lite beroende på vilken fisk man använder.

Sparrisfisk i ugn
(2 portioner)
2 ryggfiléer av alaska pollock (100 gram/styck)
1 knippe grön sparris
2 salladslökar
½ tsk salt
1 krm torkad dill
nymalen svartpeppar
½ dl vitt vin
30 gram smör
Skär eller bryt av den grova delen på sparrisen och lägg sedan sparrisen på botten av en ugnsfast form. Strimla salladslöken och sprid den över sparrisen. Häll vinet över grönsakerna och ta sedan hälften av saltet och strö över. Lägg fisken ovanpå sparrisen och krydda med resten av saltet samt den torkade dillen och nymalen svartpeppar. Avluta med att lägga varsin klick smör på båda fiskarna. 
Täck över formen med ugnsfolie och sätt in den i ugnen på 200 grader i 20-25 minuter. Tillagningstiden är avhängd av hur tjock fisken är så kontrollera efter 20 minuter genom att klämma lätt på fiskens sidor. Om det känns som den vill dela på sig så är den klar och kan serveras. Lägg upp fisken och sparris på en tallrik, avluta med att ringla över lite av stekskyn. Till min fisk serverade jag färskpotatis som fått koka i välsaltat vatten.