Makaronpudding Italiano med kyckling och bacon

Inte alltför sällan så blir det lite makaroner över när man kokar det så när jag gick igenom resterna i frysen så hittade jag tre olika burkar med varsin skvätt makaroner. Därför blev dagens matlagningsuppgift att förvandla dessa till en god middag. Första tanken var en klassisk makaronpudding men jag hade ingen rökt skinka hemma så det blev till att leta vidare i frysen. I köttlådan fanns det några kycklingfilér och ett paket bacon så de fick utgöra proteinet och tillsammans med litet andra ingredienser fick denna rätt en italiensk touch.

Makaronpudding Italiano med kyckling och bacon
(ca 4 portioner)
1 paket bacon (140 gram)
3 st kycklingfiléer (ca 350 gram)
2 vitlöksklyftor
svartpeppar
1 liter färdigkokta makaroner (eller annan pasta)
4 st salladslökar
15 st små cocktailtomater 
1 st mozzarella (125 gram)
1 dl riven ost 
1 tsk salt
1 msk fryst basilika (eller ½ dl färsk)
3 dl grädde
2 dl mellanmjölk
4 st ägg
2 msk ströbröd
  1. Strimlad baconet och stek det i en varm stekpanna. När det börjar få lite färg och släppa fett lägg då i kycklingfilén som även den ska vara strimlad samt 2 pressade vitlöksklyftor. Krydda med svartpeppar, och låt det sedan bryna tills kycklingen är genomstekt och baconet blivit lite knaprigt. Lyft ur kyckling samt bacon och lägg det i en stor bunke. 
  2. Strimla salladslöken och dela cocktailtomaterna i halvor. Häll ner dem i bunken tillsammans med de kokta makaronerna samt salt och basilika. Tillsätt därefter riven ost tillsammans med mozzarellan som delas för hand i små bitar.
  3. Vispa ihop grädde, mellanmjölk och ägg till en äggstanning. Blanda sedan ner i bunken med övriga ingredienser. Häll upp hela blandningen i en smord ugnssäker form och avsluta med att strö över lite ströbröd.
  4. Grädda gratängen på 200 grader i ca 40 minuter tills äggstanningen stelnat.