Den offentliga måltiden i Almedalen

Den här veckan pågår Almedalsveckan – en politisk mötesplats som gått från att vara en plats där partiledarna höll sina sommartal till att numera vara en mötes- och diskussionsplats för allsköns aktuella ämnen. Och självklart har både den offentliga måltiden och livsmedel i allmänhet sin egen plats under denna vecka.
Från olika grupper som jag är med på facebook så strömmar rapporter och blogginlägg in. Några som rapporterar från Almedalsveckan är ”Kompetenscentrum för den offentliga måltiden” – deras inlägg kan läsas på ”Matlandet.se”. På denna sida kan man även följa andra saker som händer i matlandet Sverige.
En annan spännande och populär händelse under denna vecka är det som händer på Restaurang 50 kvadrats innergård. Succén från ifjol upprepas när personalen från Athenaskolan i Visby serverar skollunch till allmänheten. Mellan 11.30-13.30 måndag till fredag under Almedalsveckan har alla möjlighet att få ta del av den fantastiska skolmat som erbjuds i Sverige.
Svensk kött och MSC är andra organisationer som anordnar seminarier och debatter inom ämnet livsmedel och hållbar utveckling.
Jag önskar att jag själv hade haft tid och möjlighet att besöka Almedalen under denna vecka för att ta del av allt som händer. Men det får bli ett annat år. Men förhoppningsvis ska detta faktum att måltiden fortsätter att lyftas upp i olika sammanhang leda till ännu bättre förutsättningar för oss som arbetar i köken och för de som är våra gäster.